Dak.de/bonus

dak.de/bonus

Holen Sie sich Ihr Geld zurück: Unter „Meine DAK“ können Sie Ihr Bonuspunktekonto einsehen, Prämien beantragen und Bonus-Schecks herunterladen. Versicherte der DAK-Gesundheit, die Wert auf einen gesunden Lebensstil legen, werden von der Kasse mit einer Prämie belohnt: Durch die Teilnahme am. 6. Febr. Die DAK-Gesundheit belohnt gesundheitsbewusstes Verhalten mit finanziellen der Krankenkasse oder im Internet unter netadded-project.eu Op een buitenterras is een kiosk voor battlestar galactica zylonenmodelle hapje en een paypal geschäftlich. Een tip om je eten in de auto te leggen alles dan ligt paypal geschäftlich zeker weten veilig. Onder Rutte II hing het pensioenstelsel er verloren bij. Vanuit de kleine dorpskern starten diverse gemarkeerde wandelingen. Praktijkvoorbeelden Paypal geschäftlich op 12 juli Eerst de makkelijk en goedkoop te realiseren besparingen. The 2-person bedroom is situated on the second floor. Reinier van der Kuij 03 Wonngcorporates en Vastgoedontwkkelng: De donkere dagen voor Kerst hebben hun intrede gedaan. De bruisende universiteitsstad Wageningen ligt op 5 km afstand. Katalysator Als formule manager bj YES! Het koopcontract is getekend! We hebben samen met onze hond enorm genoten van liga angielska wyniki omgeving en de rust.

Dak.de/bonus Video

DAK aktivbonus Bonusprogramm

Dak.de/bonus - something is

Wird eine Krone, Brücke oder ein Implantat fällig ist gesetzlich ein Eigenanteil vorgesehen, der leicht mehrere hundert Euro betragen kann. Warum ist mein Internet so langsam? Die hier eingegebenen Daten werden unter Berücksichtigung des Datenschutzes direkt an die entsprechende Krankenkasse übermittelt. Bonus für Teilnahme an Präventionskursen Kurse zur individuellen Gesundheitsförderung, z. Für detaillierte Angaben setzen Sie sich bitte unbedingt vorher mit der Krankenkasse direkt in Verbindung!

Achilles is de eerste vereniging die dit gaat monitoren. Zo willen we binnen twee jaar helder krijgen wat het verbruik is en wat de terugverdientijd is.

Dat vinden we belangrijk, en daar doen we het voor. Smit geeft regelmatig presentaties over de verschillende fases die Achilles heeft doorgemaakt op de weg naar een duurzame sportaccommodatie, en over de kennis die dit heeft opgeleverd.

Ik denk dat ons verhaal mensen aanspreekt omdat we allemaal vrijwilligers zijn. En het is mooi wanneer duurzaamheid en geld besparen hand in hand gaan.

Ik vind zelf duurzaamheid heel belangrijk, maar uiteindelijk moet het ook financieel aantrekkelijk zijn voor de club.

Het mag niet te veel geld kosten. Ook voetbalvereniging VV Berkum heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan.

De club kwam in op het idee om energiebesparende maatregelen te treffen vanwege een subsidieregeling van de provincie Overijssel.

En nu overwegen ze zelfs windenergie. Voor meer informatie over duurzame sportaccommodaties kun je contact opnemen met Patrick Rijnbeek patrick. Vind publicaties over duurzaamheid in sportaccommodaties in de Kennisbank Sport en Bewegen.

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag? Bewegen is een must, daar kan geen twijfel over bestaan.

Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je. En die geven ook meteen aan: Onthoud mij Wachtwoord vergeten?

Ja, stuur mij de tweewekelijkse kennisupdate. Op deze pagina Eerst de makkelijk en goedkoop te realiseren besparingen Fase 1: Home Onderwerpen Auteurs Inloggen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Praktijkvoorbeelden Geplaatst op 12 juli Eerst de makkelijk en goedkoop te realiseren besparingen.

Alleen de zon is gratis. Eerst de makkelijk en goedkoop te realiseren besparingen Rudi Smit vindt duurzaamheid belangrijk en had zelf zonnepanelen op zijn woning laten plaatsen.

Toen de eerste belangstellenden getekend hadden, ging het snel. Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praat mee Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.

Klik hier om je antwoord te annuleren. Op Am Markt aanbeland kocht ik mijn wekelijkse portie vis bij de populaire Almelose viskraam.

Tijdens het aangeboden kopje koffie kon ik mijn interessante verhaaltje kwijt aan de eigenaresse. Het gehele artikel is te vinden op: Na het vertrek van mijn huurder Hassan uit het Gartenhaus is het op die hoogte stil geworden.

Ik mis de bijna dagelijkse gesprekjes, echter begrijp ik dat hij nu verder kan studeren in Hannover. De afstand vanuit Uelsen was niet te doen met het openbaar vervoer.

Hij heeft andere woonruimte gevonden dichterbij Hannover. Over drie weken keert de vroegere huurder Dirk weer terug. De contacten via de kerk, mijn modelspoorbaan en het tuinieren houden me goed bezig.

Ook de wandeltochten zijn vooral nu in de herfst een aangenaam tijdverdrijf. Gisteren ben ik naar Bad Bentheim gereden.

Vanaf het Kurpark zijn diverse mooie tochtjes uitgezet. De frisse herfstlucht en de mooie natuur brachten vele wandelaars op de been. Het Bentheimer Wald is mooi gelegen.

De wandelroutes starten niet ver van het station. Het Kurpark is lopend binnen 10 minuten te bereiken. De grootste burcht van Noordwest Duitsland is historisch van groot belang voor de regio.

De gehele geschiedenis en de band met het koningshuis in Nederland wordt op boeiende wijze verteld tijdens de rondleiding. Meer afbeeldingen kun je vinden op: De Klukkerthafen bevindt zich aan het kanaal van Nordhorn naar Almelo.

Dit kanaal is al langere tijd niet meer in gebruik. De Grafschafter Eisenbahn heeft een plekje gevonden aan de haven om oude spoorwegrijtuigen te restaureren.

Als spoorwegliefhebber is het een trekpleister. Vlakbij loopt de goederenlijn van Bad Bentheim naar Coevorden via Nordhorn.

Vandaag heb ik het mooie natuurgebied van Hesingen tot over de grens van noordoost Twente te voet doorkruist.

Bijzonder zijn de grafheuvels op het met heide begroeide gebied:. De huurder van het Gartenhaus op mijn terrein kwam vandaag melden dat hij aanstaande maandag in Hannover aan zijn studie begint en zodoende gaat vertrekken.

Ondanks het feit dat ik het wist zal het toch een gemis betekenen van deze vriendelijke, behulpzame jonge Syrische vriend Hassan.

We houden contact met elkaar. Afgelopen weekend had ik een wandelgezel, mijn goede vriend Iwan, uit Utrecht op bezoek. Hij genoot intens van de omgeving en het comfort in mijn huis.

Zondag stond een wandeling op de Itterbecker Heide op het programma. Aan het eind van de rondwandeling in Itterbeck kwamen we langs het Heimathof in Itterbeck.

Daar zorgde de jaarlijkse Harmonika und Akkordeontag met muzikanten uit Duitsland en Nederland voor een extra goed sfeertje.

Zoals in Nederland was het Open Monumentendag. Het werd een onvergetelijke dag. Mijn gast van Italiaanse afkomst vond het een belevenis om Cantharellen op zijn manier klaar te maken.

Gisteren kwam de Schornsteinfeger de gasketel en aansluitingen controleren. Gelukkig was alles in orde. Bij de voordeur begroette hij me in het Plattdeutsch: We hadden een zeer prettig gesprekje samen.

In de tuin heb ik de bekende bloeiende Sedum een plaatsje gegeven. Het is wel droog, dus betekent het extra water geven.

Het is elke dag weer volop genieten van de natuur en frisse lucht in de Grafschaft. Een stralende zon zorgt sinds gisteren voor echt zomerse dagen. Deze omgeving met zijn pure lucht doet je de dichtbevolkte streken met smog en druk verkeer bijna vergeten.

In de ruime woonkamer is het op warme zomerse dagen heerlijk toeven indien je even uit de zon wil zijn. Afgelopen week werd onze wijkgemeenschap een bruidspaar rijker.

Aan de mannen was de taak om de bogen met dennentakken te versieren. De vrouwen uit de buurt hebben op hun beurt de rozen bevestigd. Vorige week zondag Het geeft een goed beeld van de woon- en leefomstandigheden in vroeger tijden.

In het hoofdgebouwtje wordt je gastvrij ontvangen met eigengemaakte taart en een grote koffiekan! Het verschil is dat de Rangers zich uitsluitend en diepgaander met de natuur, beheer, educatie, flora en fauna bezighouden.

In 2 uur tijd ben ik meer te weten gekomen over de dierenwereld en de natuur dan ooit tevoren. Na enige tijd is het gelukt om een huishoudelijke hulp voor 2 uurtjes per week te vinden.

Dankzij de inzet van Pater Hermann is het gelukt. Het is wel noodzakelijk gezien de grootte van de woning en het onderhoud van de tuin.

Het geeft me meer tijd om andere klusjes te verrichten en ook de natuur in de omgeving verder te verkennen. De dagelijkse wandeling van minstens een half uur bracht me vandaag naar de Lemker Berg aan de zuidkant van Uelsen.

De zomerse dagen brengen volop zonneschijn na de regenachtige periode. Het betekent wel voldoende water geven aan de planten in de tuin en het nodige onkruid wieden.

Diverse gasten heb ik inmiddels kunnen ontvangen op mijn nieuwe adres. Met groot plezier en enige trots leidt ik ze rond in de natuurrijke omgeving.

Zo waren afgelopen weekend een oud collega en zijn vriendin te gast. Het was een heel gezellig weekend met o. De RK kerk heeft me kennis laten maken met een sociaal netwerk.

De Duitse pastoor in Neuenhaus betrekt me bij diverse activiteiten die niet direct met geloof te maken hebben.

Ook de Nederlandse Pater Luttikhuizen is als een goede vriend trouw op bezoek. Hij heeft me uitgenodigd lid te worden van een gezelschapskring in Ootmarsum, hier net over de grens.

Ze komen eens in de 14 dagen bijeen voor een lezing op diverse gebied of een uitstapje. Dankzij deze pater heb ik ondertussen kennisgemaakt met een huishoudelijke hulp, een Poolse mevrouw die me eens inde week een handje gaat helpen.

Haar man is een handige bouwvakker die me vast van dienst kan zijn met kleine reparaties in de toekomst. Het uitzicht dezer dagen op de tuin is magnifiek.

Telkens word ik verrast door de diverse soorten planten. Vanaf het terras of de serre zie ik mijn overbuurman druk doende met het hooien.

Het geeft een bijzonder landelijk gevoel. In de omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Geopend vanaf begin mei tot begin september.

Een reuzenglijbaan 73 m lang , een brede waterglijbaan 22 x 4 m en verschillende springplanken bieden fantastisch zwemplezier. Een speelplaats voor kinderen met een reuzen klimtoestel van touw, tafeltennis en veel andere speelmogelijkheden maken de uitdaging compleet.

Op een buitenterras is een kiosk voor een hapje en een drankje. Het bad ligt op 2,5 km van mijn huis, een kleine 10 minuten fietsen of halfuurtje wandelen.

Zaterdag ben ik uitgenodigd voor een openluchtdienst van de RK kerk met grill na afloop in Neuenhaus. Na een boeiende reis door de Tsjechische Republiek ben ik weer teruggekeerd.

Nu ik meer dan 3 maanden in Uelsen woon begint het werkelijk als een thuis aan te voelen. De tuin laat zich in volle pracht bewonderen.

Er vallen zowel binnenshuis als in de tuin nog wel enige kleine klusjes te doen. Tussen de bedrijven door geniet ik volop van het uitzicht en vooral de diverse bijzondere planten en bloemen die tevoorschijn komen.

Dit weekend opent het Bronstijdcentrum in Uelsen , een archeologische site voor bezoekers. Dit ga ik morgen met een bezoekje vereren.

In Duitsland is net als in de meeste landen 1 mei een feestdag. Naast de bekende internationale Dag van de Arbeid wordt de intrede van de lente gevierd.

Ze dragen met recht deze naam! In de tot feesttent omgebouwde garage van een eigenaar klonk de Alpenmuziek.

Ik werd officieel verwelkomd en voorgesteld aan alle buren. Bert en Brenda had ik al eerder leren kennen.

Bert is de neef van Egbert, de vorige eigenaar van mijn huis. Ook mijn naaste Russische buren waren present. In veel buurten in Duitse dorpjes en veel steden wordt de Maibaum geplaatst.

De mannen binden dennentakken rond een buis. Daarna wordt met kruidenbitter getoast. De dames bevestigen kleurrijke linten aan de ronde buis. Vervolgens wordt de metershoge mast omhoog gehesen.

Het feest begint dan: Er bestaat een hechte buurtgemeenschap. Het is een ontzettend leuke manier om met elkaar kennis te maken. Bij lief en leed staan ze voor je klaar.

Via de Whatsapp ontving ik de verwelkoming. Vandaag bleek dat 1 van de paarden ziek was bij de buren verderop. In Nederland herdenken we morgen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

In Duitsland is op 8 mei de bevrijding en gelijkertijd herdenking van de slachtoffers. De dagen vliegen voorbij met werk in de tuin en in het huis.

Tijdens de wandelingen zoals afgelopen zondag geniet ik van de mooie, rustige omgeving zoals je kunt zien op het plaatjes van de Itterbeckse Heide.

Langzaam komt er een zonnetje door de bewolking heen. April is te koud voor de tijd van het jaar. De laatste dagen is het heerlijk lenteweer in de regio.

Uit de wind is het aangenaam vertoeven op het terras achter mijn nieuwe domein. De groenteplantjes in mijn broeikas zoals radijs, worteltjes, tomaten en zelfs meloen staan er goed bij.

Het was hoog tijd om ze te verpoten. In de plantentuin rond het huis wemelt het van voorjaarsbloemen en bijzondere planten zoals de bamboe, siergras, de Australische Bastisia die bloeit in juni.

De exemplaren die ik toegevoegd heb laten zich ook van hun beste kant zien. Het is werkelijk een groot genoegen na al die jaren in een appartement gewoond te hebben, om nu te kunnen genieten van flora en..

Het schoffelen van een deel van de tuin om ruimte vrij te maken voor nieuwe beplanting is een eldorado voor merels, mussen, koolmeesjes en roodborstjes.

Tussentijds geniet ik van de omliggend natuur tijdens een dagelijkse wandeling door het bos of naar het dorpscentrum van Uelsen. De komende weken ga ik het Gartenhaus verder inrichten voor eventuele gasten of huurder.

Het voorjaar begint langzaam op gang te komen. In de tuin steken allerlei varianten hun kopjes omhoog. De narcissen, vroege tulpen, krokussen staan in bloei.

De vorige eigenaren van het huis aan de Hollboom hebben ook nogal wat exotische planten nagelaten. Het is telkens een verrassing wat er tevoorschijn komt.

Het is volop genieten van rust en natuur, na jarenlang in een appartement in een drukke straat gewoond te hebben. In de broeikas zijn o.

Mijn eerste verjaardag in Uelsen heb ik samen met mijn familie heel gezellig gevierd. Deze dag viel samen met de Tweede Paasdag en is zeer bijzonder geworden.

Thuis gekomen konden we genieten van de gezamenlijke maaltijd. Op 23 april wordt door een aantal vrijwilligers het Feriengebiet schoongemaakt voor het nieuwe seizoen.

Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met plaatsgenoten. Daar ga ik om de 14 dagen heden, zoals vandaag naar de kleine donderdagmarkt.

Het is ook weer leuk om eens in Nederland te zijn en de korte afstand maakt het mogelijk. De grensregio is een goede keus geweest. Op Paaszaterdag is de oude vader van mijn buren op 92 jarige leeftijd overleden.

Vandaag heb ik deelgenomen aan de afscheidsdienst bij de begraafplaats. Er waren meer dan mensen aanwezig, familie en vrienden. Ik heb met de oorspronkelijke eigenares van mijn huis kennisgemaakt.

Zij woont samen met haar man aan het eind van de straat. Het was een goede gelegenheid om met nog meer buren kennis te maken.

Egbert en Albertje, waarvan ik het huis gekocht heb, en die ook aanwezig waren bij de eredienst, kwamen nog even hun vroegere bezit bekijken.

Langzamerhand leer ik meer mensen kennen. Op de zaterdagen om de 14 dagen organiseert de plaatselijke SC Sportclub een wandeling vanuit Itterbeck, 10 km verderop.

Daarnaast ben ik begonnen met het voorbereiden van de opknapbeurt van het Gartenhaus de toekomstige vakantiewoning. Ik heb het volop naar mijn zin in dit prachtig natuurgebied.

Er valt nog veel te ontdekken! Ik hou de lezers op de hoogte! Het is bijna lente. Je zou het niet zeggen met deze temperatuur. Ondanks de motregen was ik vastbesloten om de wandelschoenen aan te trekken.

Ook hier vindt je de nieuwe routepaaltjes van de Bentheimer Wanderverein. Het uitzicht op bos- en glooiende weides is fantastisch! Ook vandaag vroeg ik me af of ik hier op vakantie ben of echt woon.

Op de terugweg trof ik op de Wilsumer Rundweg 3 jongedames in gezelschap van 3 bordercollies en 1 Duitse herder. Ik antwoordde dat ik hondenliefhebber ben.

De honden leefden zich lekker uit op de weide vlakbij de schapen en de geitjes. Bij de boerderij waar ik vanaf het huis op kijk, namen we afscheid.

Het heeft even geduurd om de vaste telefoon en Internet tot stand te brengen. Vanaf 1 maart woon ik officieel aan de Hollboom in Uelsen.

Het is werkelijk elke dag alsof ik met vakantie ben aan de rand van het Naturschutzgebiet van Uelsen! Nu de eerste weken erop zitten is het weer tijd om alle nieuws te delen.

De aanmelding bij mijn nieuwe woonplaats Uelsen en de verblijfsvergunning zijn rond. Al na enkele dagen werden de papieren per post bezorgd. Een verhuizing maar vooral een emigratie kosten de nodige tijd.

Pluspunt in Duitsland is dat de verblijfsvergunning gratis is en permanent voor ingezetenen van de EU.

Het enige wat me nog wacht is de invoer van de auto. Daarna kan ik bij het Verkehrsamt in Nordhorn mijn Duitse kenteken uitkiezen. Daarnaast ga ik me aanmelden bij de Krankenkasse, het Duitse ziekenfonds met de verklaring van mijn Nederlandse zorgverzekeraar.

Dankzij de vorige eigenaren heb ik vele tips en adresjes gekregen voor onderhoud en aanschaf van huisraad en tuinartikelen. Vlak over de grens in Denekamp is een gigantisch tuincentrum waar ook veel Duitsers inkopen doen.

Ik heb er een rododendron, hortensia, viooltjes en rozenstruiken gekocht. Alles staat te pronken in de tuin. De vorige eigenaren hebben diverse exotische en inheemse plantjes achtergelaten.

Het wordt de komen de tijd een verrassing om alles tevoorschijn te zien komen. In de broeikas zijn de eerste zaadjes geplant.

Met mijn naaste buren heb ik al snel kennisgemaakt. Het zijn Duitstalige mensen uit de voormalige Sovjet-Unie. Heel aardig en behulpzaam als het nodig is.

Uelsen en omgeving heeft veel te bieden aan verenigingsleven en op toeristisch gebied. De zuivere lucht en prachtige natuur zijn goed merkbaar.

Er komt hier een mossoort voor die verder alleen in de Scandinavische landen gedijt, het IJslands mos. Vanaf mijn huis is het slechts een paar minuten lopen om in een uitgestrekt bosgebied en wandelparadijs te geraken.

De verhuizing komt naderbij. Aanstaande vrijdag staat de verhuisploeg klaar in Woudenberg. Vandaag heb ik nog enige voorbereidingen getroffen in mijn nieuwe woonhuis.

Het was weer heerlijk slapen in deze rustige, natuurrijke omgeving. De lucht is puur! De sneeuw had nog even gewacht voordat er warmere dagen komen.

Plaatjes van het Gartenhaus en uitzicht op het woonhuis met serre:. Vandaag stond de in ontvangst name van de huissleutel op het programma.

Officieel ben ik nu eigenaar van mijn droomhuis inclusief Gartenhaus aan de rand van het Naturschutzgebiet! Met een heerlijk kopje koffie begroetten de vorige eigenaren me.

We zijn overeengekomen dat ze nog de hele maand februari de boel kunnen leegruimen en schoonmaken. Albertje was volop bezig met stofzuiger en Leifheit Hausrein dweil.

De opstal — en inboedelverzekering zijn geregeld. De Duitse verzekeringsagent en een medewerker die blijkbaar stage liep, lagen in een deuk van het lachen toen ik het theater bij NN navertelde.

Spaarders een maand lang laten wachten op hun eigen geld na verkoop van de woning is totaal onmogelijk in Duitsland. De avond en nacht in mijn woning werden een verademing met een absolute nachtrust.

Ik ben na een voordelige tankbeurt en boodschappen met lagere prijzen heerlijk uitgerust teruggereisd om de laatste voorbereidingen te treffen voor de grote verhuizing op 19 februari.

Het Bentheimer landschaap was bijna uitgestorven. Wat een fijn tuinhuisje! We hebben genoten van onze mini-vakantie in het knusse huisje.

Ruim genoeg voor twee volwassen en onze baby, schoon en van alle gemakken voorzien. Fijn bed en mooie keuken en badkamer.

Tonny is vriendelijk, communicatief en behulpzaam. Het was een heerlijke ervaring om een paar dagen in het tuinhuis van Tonny te verblijven.

Het tuinhuis ligt prachtig in een heerlijke omgeving aan de rand van bos en weilanden om de hoek. Het contact met Tonny was erg prettig.

Zowel van te voren, als toen we er waren. Heerlijk welkom en een fijne gastvrouw ze was zeer attent en heeft allemaal leuke tips over dingen in de omgeving gegeven.

Goede accommodatie om Arnhem en omgeving te ontdekken. Tonny brengt enthousiasme, geeft warm gevoel om te verblijven. Arnhem is heel verrassend, leuke restaurants, veel wandel en fiets mogelijkheden.

Enorm genoten afgelopen weekend bij Tonny. De locatie ligt perfect midden in de Veluwe. Het huisje ligt achter in de tuin en is van alle gemakken voorzien.

Tonny laat je voelen dat je welkom bent. Zeker voor herhaling vatbaar! Vooral dat laatste is niet te missen. We hebben genoten van de rust en privacy.

Het tuinhuis is ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. Was voor herhaling vatbaar. Fijne plek, goed verzorgd tuinhuis. Vlak bij de stad en landgoed Groot Warnsborn vlakbij.

Goede bedden, rustige plek en een gezellige gastvrouw. We komen graag nog een keertje terug! Mega leuke ervaring en fijn contact.

We hadden geluk met het weer, volgende dag lekker gewandeld door het bos. Alles was aanwezig en aan alles was gedacht. Had deze tent voor mijn ouders gehuurd voor 1 nacht, en ze vonden het geweldig!

Ik ben savonds wel even langs gegaan, en ik vond het er super leuk! De omgeving is prachtig! Wij hadden halverwege oktober geluk met het weer: Maar ik weet zeker dat wanneer het regent of koud is, dat de ervaring minimaal zo goed is.

In de avond koelde het af maar we hebben daarna heerlijk binnen om de kachel gezeten. In de tent zelf is er precies wat je nodig hebt.

Iemand gaf ons de tip om zelf twee stoeltjes mee te nemen om buiten te kunnen zitten, dat hebben wij dus ook gedaan. Het contact met Hanna was ook super.

Ik had altijd binnen een paar uur antwoord op mijn vragen. Een hele bijzondere ervaring, je gaat simpele dingen als warmte, licht en een kopje thee extra waarderen als je er meer moeite voor moet doen.

Dit maakt dat je er echt even helemaal uit bent. Prachtige locatie, midden in het bos. We hebben veel gewandeld over het terrein, en lekker bij de Ger gezeten.

Het bed was comfortabel, koken met de dutch oven was heel leuk om te doen, en de wc en de waterpomp wennen vanzelf. Ik zou het zeker aanraden, en we komen graag nog een keer terug!

De locatie was fantastisch! Omgeven door prachtige natuur en een nog mooier helder beekje waar je langs kan lopen. De Yurt was prachtig ingericht en het bed super zacht en comfortabel.

Ik en mijn vriend hebben er van genoten. Het voelde alsof we even in een sprookjes wereld leefden. Toilet en schoon water was super dichtbij de Yurt.

Alleen de douche is wel even lopen. Maar dit heeft onze pret niet bederft! Super leuk en gezellig in de natuur. De tent is super gaaf en heerlijk om een nachtje in het bos door te brengen!

Het is echt een plek om helemaal tot rust te komen. Ze ontsnapten we steeds onder de tent door want ze zijn klein en slim genoeg om zichzelf eronderdoor te wurmen.

Ik wist niet dat muizen dat aten maar die hebben we maar weg gegooid de volgende dag. Een tip om je eten in de auto te leggen alles dan ligt het zeker weten veilig.

We hebben een magische avond gehad op een kleedje op de grond bij de bbq. Helaas moesten we onze vakantie 1 dag eerder afbreken omdat mijn vriend ziek werd maar Hanna heeft ons superlief een andere nacht aan geboden waar we zeker nog gebruik van zullen maken.

Als je van de bossen houd zit je hier helemaal goed, een hele bijzondere ervaring! De Ger is heel sfeervol en netjes, en de omgeving is erg mooi! De natuur leent zich perfect voor wandelingen, maar ook in en rondom de Ger kun je je prima vermaken.

We kregen een zeer hartelijk ontvangst door Jan en iets later door zijn vrouw Monique. We hebben genoten van de lange avonden op de veranda met een goed glas wijn en openhaard.

De omgeving is heerlijk rustig als je zoals wij uit de drukte komt. Je kunt gemakkelijk de natuur in maar ook vlak in de buurt de stad om te winkelen.

Al met al voelde wij ons zeer welkom en al snel thuis! Ons verblijf in de cottage was geweldig. Het is klein maar knus maar van alle gemakken voorzien.

Om in bed te komen klim je met een trappetje naar boven. De hottub is heerlijk! We hebben ook gebruik gemaakt van de tuin.

Het ontbijt voor 5 euro pp is echt de moeite waard. Winkels en leuke eettentjes op loopafstand. Mooi wandelen bij Doorwerth.

Al met al een relaxed verblijf. Jan en Monique zijn gastvrije mensen en je voelt je gelijk thuis. We zijn hartelijk ontvangen met een kopje koffie en veel tips over de omgeving.

De ruimte voldeed aan alle verwachtingen en meer. We hebben samen met onze hond enorm genoten van de omgeving en de rust. Een aanrader voor je trip naar de Veluwe.

Een warm welkom op een mooie zomerse dag was het begin van een heel fijn weekend! Het huisje van Jan en Monique is niet zo groot, maar het is voorzien van alles wat je nodig hebt als je een weekendje nabij de veluwe wilt doorbrengen!

De hot tub en het ontbijt zijn super en de omgeving is prachtig! Jan en Monique waren super gastvrij. Het appartement zelf is klein, maar ze maken geen enkel probleem van het gebruik maken van hun tuin.

Het ontbijt was ook heerlijk en veel, je weet bijna niet waar je moet beginnen. Een erg leuke cottage in Oosterbeek.

In de omgeving is veel te doen. Wij hadden niet echt een plan, maar dat kwam vanzelf goed! Jan en Monique zijn heel gastvrij: Je kunt merken dat ze het oprecht leuk vinden om een bed en breakfast te hebben.

We waren voor een tweede keer bij Jan en Monique. Wederom hebben we genoten van het knusse huisje en heerlijk geslapen.

Na de tip van Jan op tijd gereserveerd bij de thai aan de overkant. Jan bedankt voor het heerlijke ontbijt. Reinout is een heel toffe kerel die met alle middelen klaar staat voor zijn huurders.

Dankzij de vlugge interventie van Reinout heb ik op een laat avonduur de nodige medicijnen kunnen halen voor mijn zieke vriendin. Zo hebben we allebei toch kunnen genieten van een zeer leuk weekend in Arnhem de Hoge Veluwe en in de studio van Reinout.

Een huisje waar je alles hebt wat je nodig moet hebben. Het is niet groot. Wij zouden er met 4 volwassen mensen niet in willen.

Koffie en thee aanwezig en een fles rode wijn. Nette studio vlak bij het centrum van Arnhem. Wij hadden een bedrijsfeest in de stadsvilla, prima aan te lopen!

Studio was praktisch en schoon. Duidelijke instructies mbt de sleutel. Heerlijk ontbeten in de stad. De studio van Reinout is heerlijk om te verblijven.

Het is er gezellig knus, maar ruim genoeg voor ons 2 volwassenen en 1 kind. Reinout was goed bereikbaar en heette ons hartelijk welkom.

De studio is erg schoon en alles dat je nodig hebt is aanwezig, inclusief een lekker kopje koffie of thee. Een fijne omgeving, een mooie plek.

Als we weer eens in Arnhem zijn, komen we zeker terug! Een prachtig mooie plek bij een zeer fijne gastheer! Leuk huisje waar je alles voor jezelf hebt en overal aan is gedacht.

Reinout is ook zeer bereid mee te denken of tips te geven. Door hoge ligging huizen, via smalle steile trap bereikbaar. Terrasje aan de voorkant wegkant is fijn, maar wel veel verkeerslawaai.

Alles keurig verzorgd en compleet. Mogelijkheid om apart te slapen door bedbank. Prachtig plekje aan de rand van het spoor.

Hier hoor je in verhouding weinig van, onze zoon vond het prachtig! Super ontbijtje, heerlijke biologische producten.

Wij komen vast nog eens terug. Heerlijke plek en op loopafstand van het centrum. Daarbij een warme ontvangst van Wieneke en een gezellig ontbijt. Mooie villa die erg centraal gelegen ligt.

We werden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en konden onze kamer al op tijd betreden. We kregen wat uitleg over ons verblijf en wat leuke plekken in Arnhem om naartoe te gaan.

De volgende ochtend kregen we een heerlijk ontbijt. Kortom wij hebben een heerlijk maar kort helaas verblijf gehad dankzij Wieneke.

We hebben heerlijk geslapen. De wijk is heel rustig. Ongeveer 15 minuten lopen naar t centrum. Wieneke is een fijne gastvrouw die veel van de wereld heeft gezien.

Heerlijk geslapen en een heerlijk ontbijt! Mooi koloniaal pand op loopafstand van het centrum. Ik heb een erg fijn verblijf gehad!

Top locatie en een fijne kamer met goede voorzieningen. Wieneke en haar man zijn erg gastvrij en fijn om bij te verblijven. Een schitterend gastenverblijf in een bijgebouw van een stijlvolle boerderij.

Heerlijk de ruimte om zelf te koken in de keuken met goede voorzieningen, lekker buiten te zitten op het terras of aan tafel te grasduinen door alle boeken.

Rustig gelegen en je bent zo in Arnhem of in het bos. De heerlijk ruime woning is licht en ademt een prettige sfeer. Er is een complete nieuwe keuken en de slaapkamer beneden heeft fijne boxspringbedden, verduisteringsgordijnen en een hor.

De ontvangst door Thea was bijzonder hartelijk, we hebben genoten van ons verblijf in de oude kaarsenmakerij. We hebben een heerlijk verblijf gehad.

Gastvrije ontvangst en goede communicatie. Afstand tot Arnhem en Nijmegen is minimaal: Vriendelijke en correcte verhuurder.

Flexibel in afspraken maken. Later uitchecken was geen probleem. De oude kaarsenmakerij is een heel fijn huisje, we waren er in de winter maar zomers moet het er helemaal heerlijk zijn.

Goede uitvalsbasis om te voor fietsen in de omgeving en een bezoek aan Arnhem. Enige minpunt is dat het wat naar rook ruikt. Wat een geweldig verblijf in Driel dankzij een ruim huis dat van alle gemakken was voorzien.

We sliepen dankzij de airco zelfs koel ondanks de hittegolf. En we zijn hartelijk verwelkomd door 2 lieve dames. We hadden het rijk alleen in huis en tuin.

Een prachtige badkamer met mengkraan, wat ik zeer prettig vond. Een zeer goede prijs voor een heel fijn huis! En de verse bramen niet te vergeten: We komen graag terug!

Heerlijke plek waar je de rust kan vinden maar ook uitstapjes in de omgeving kan doen. De kamer bij Eloi was netjes en erg schoon.

Kortom, het was een aangenaam verblijf! I had a very positive experience. Elon was super friendly and welcoming.

The property was in perfect condition with not a speck of dust to be found and offered all necessities. I would definitely stay again and highly recommend it if you are travelling to Wageningen.

Eloi was friendly, helpful and flexible. The room, though small as advertised, was good value for money nicely furnished! The free bicycle proved extremely useful.

A handy dandy place to stay, and bicycle a great bonus. Eloi is very friendly and accommodating. Wij hebben echt een heel fijn verblijf gehad.

Kishan is erg gastvrij en ontspannen, precies wat wij nodig hadden bij ons weekendje weg. Ook de locatie was super, lekker in het bos maar toch dicht bij het station en het centrum.

Lopend of met de fietsen die je kan huren is alles goed bereikbaar. De kamer zag er netjes uit en we hebben eigenlijk niks op ons verblijf aan te merken.

Wij hebben ons prima vermaakt in Arnhem en was helemaal top dat wij van jullie huisje gebruik hebben mogen maken. De locatie en het huis vol inspirerende quotes is prachtig en de eigenaars zijn erg sociaal en vriendelijk.

Zou hier zeker nogmaals heen gaan! Helaas was de wifi verbinding een beetje slecht. Bas is open en duidelijk in zijn reacties, communicatie en reageert snel.

Al voor aankomst voel je je daardoor welkom in zijn huis. Gezellig, leuk ingericht, alles is aanwezig en ruim. Je voelt je meteen thuis. Zouden er best wel willen wonen.

We hebben voor de tweede keer het huis van Bas gehuurd. Het is opnieuw erg goed bevallen. Bas reageert vrijwel direct op berichtjes, wat erg prettig is.

Je kunt of lopend 25 min of met de bus naar de stad. De bushalte is vlakbij het huis. Het huis zelf is netjes en ruim.

Wij hebben een heerlijk verblijf gehad! Prima huis, erg netjes en Bas was altijd bereikbaar voor vragen.

Verblijf was zeker naar wens! Voor aankomst contact gehad met Bas via de mail waarin alles netjes en duidelijk uitgelegd werd. We voelden ons welkom in zijn leuke,schone en goed verzorgde huis die op een mooie lokatie ligt nabij het centrum van Arnhem.

We hebben genoten van ons verblijf!! En zeker voor herhaling vatbaar. Dit was de vierde keer dat we in het huis van Bas zijn verbleven.

Ik denk dat dit genoeg zegt. Dus als je twijfelt: A great Airbnb perfectly situated between the university and the city center, Casper is very welcoming.

A very nice stay there. Fijn huisje met alles wat je nodig hebt. Alles nieuw en schoon. Eigen ingang, genoeg privacy.

Met kers op de taart een fantastische Jacuzzi, waar we de hele avond in gezeten hebben. We zijn echt uitgeruster terug gekomen.

Wageningen is op fietsafstand en het is een mooie landelijke omgeving om te fietsen. Anne en haar man zijn erg gastvrij en staan klaar voor alle vragen en verzoeken.

We voelden ons er erg thuis! Heb je zin in ontspanning, echt een aanrader! Anne en haar man zijn ontzettend gastvrije mensen. Alles was tot in de puntjes verzorgt.

De locatie is heel rustig, het appartement is heel ruim en schoon. We komen graag terug als we weer in de buurt zijn.

Het was erg schoon. Alle voorzieningen waren aanwezig ook badjassen, sloffen, extra dekens en handdoeken. De keuken was goed uitgerust. De jacuzzi was schoon en al goed op temperatuur.

Onze fietsen konden veilig in de garage staan. Anne reageerde snel en was flexibel. Daardoor was er weinig geluidsisolatie. Anne gaf daarover al aan dat er binnenkort een extra wandje zal worden geplaatst.

Dan is dat ook opgelost. Al met al een erg prettig verblijf! We hebben een top verblijf gehad in het huisje van Anne.

Het inchecken ging soepel, alles was schoon en de jacuzzi was geweldig! We zijn 3 nachten in het huisje van Anne geweest.

De tuin ligt heerlijk beschut. De keuken is voorzien van alles wat je nodig hebt. Ook hebben we genoten van de natuur in de omgeving en je bent met het OV zo in Arnhem.

Wij komen hier zeker terug! Wanneer je van iets speciaals houdt, zoals buiten genieten in de jacuzzi, of een lekkere koffie of thee bij JC, zou je Bennekom eens aan moeten doen en bij Anne gaan logeren.

Wij hebben er van genoten Irene en George! Wat een heerlijk huisje! Erg ruim, schoon en voorzien van alle gemakken en meer. De jacuzzi was een echte toevoeging aan ons weekendje weg.

We zijn heel vriendelijk ontvangen en de communicatie met Anne was perfect. Dit is zeker een aanrader! Mooie plek, vlakbij, eigenlijk in een prachtig wandelbos en een mooi, goed onderhouden en schoon huisje.

Wat mij betreft top! Rust, ruimte en natuur - precies wat we nodig hadden. In de Ger van Hanna is geen elektriciteit, en dat vonden wij heel fijn.

Je stookt een vuurtje, maakt kaarsen aan en kookt op een gasbrandertje. Je gaat vroeg slapen want het is heel donker. Wat een wonderbaarlijke plek.

We voelden ons vanaf de eerste seconde thuis. Dankjewel voor deze geweldige en aardse ervaring! Een inspirerende omgeving in een geweldige yurt.

Er staat in de omgeving wel een enkele andere kampeerder, maar die komen overduidelijk ook voor hun rust zodat je er beslist geen last van hebt.

Zeker de moeite waard. De tent is prachtig en het bos eromheen ook. Met de houtkachel aan prima te doen in januari. Fantastische plek middenin de bossen!

Back to the basics, lekker cosy, goed ingericht en echt een aanrader! Hanna houd je daarbij goed op de hoogte voorafgaand aan je verblijf en hun verhaal achter het starten met het verhuren van de yurts is heel leuk.

Centrum Arnhem is ongeveer kwartier met de auto en Park de Hoge Veluwe is nabij. Een heerlijk en uitgebreid ontbijt onder het genot van franse chansons!

We hebben een fantastische tijd gehad bij Tineke en Jan. Nadat we een vertraging met de trein doorgaven werden we onverwacht afgehaald van het station.

Een uiterst hartelijke ontvangst, mooie ruime accommodatie, goed obtbijt. Het huis is prachtig gelegen met een schitterende tuin waar het heerlijk toeven is op het terras, in de avond bij kaarslicht, olielamp en en een kachelvuurtje.

Jan en Tineke zijn heel gezellige en super gastvrije mensen. Aangezien we alleen voor twee personen geboekt hadden waren onze kinderen ook van harte welkom!

Al met al een heel fijn verblijf, een echte aanrader! Hopelijk tot spoedig weerziens! Prachtige locatie met alle ruimte. Echt geweldige ontvangst en tijdens ons 2 daags verblijf alle privacy, maar toch ook steeds kleine tekenen van gastvrijheid: Prachtige tuinen rondom het sfeervolle huis, heel veel natuur daar direct buiten, je loopt zo het bos in.

Aan de andere kant een keur van restaurantjes en winkels ook op loopafstand. En dan houd ik nog geheim wat het allerleukste was Heerlijk weekend gehad in Oosterbeek mede dankzij deze fijne gastvrouw en gastheer!

Heerlijk ontbijt, mooie tuin en een sfeervol huis. De kamer was fijn en schoon. Communicatie bij aanvang liep wat mis, maar uiteindelijk ruimschoots goed gemaakt.

We hebben van hen nog de tip gekregen om een cultureel festival te bezoeken wat ook een succes was. Al met al prima thuis gevoeld. Wij hebben enorm genoten in het huis van Tineke.

Het bed is heel goed en er is een leuke zitplek. Het ontbijt is zeer uitgebreid met een heerlijk eitje en verse fruitsalade en nog heel veel meer, gezellig in de keuken.

Direct uit het huis zijn mooie wandelingen te maken. Tineke en haar man zijn heel prettige gastvrouw en gastheer die je direct thuis laten voelen.

Na aankomst heeft Tineke ons welkom geheten en de accomodatie getoond. Op ons verzoek mocht onze kleindochter van 5 een nachtje gratis!

De volgende morgen een wel zeer uitgebreid ontbijt in de gezellige keuken. De derde dag uitgebreid koffie gedronken met Tineke en Jan en over van alles en nog wat gekletst.

Over het algemeen genomen is de accomodatie klein maar mooi ingericht met klassieke meubels, het ontbijt is formidabel, Tineke en Jan zijn aardig en hulpvaardig, de honden lief en rustig.

De omgeving is prachtig. Erg prettig huis om een weekendje te verblijven in Arnhem, goede locatie om zowel de stad als natuurgebieden in de buurt te bezoeken.

Parkeren kan gratis voor de deur of om de hoek als er voor de deur geen plek is, en met het OV 10 min of lopend min ben je zo in het centrum.

Huis was netjes en schoon en had twee dekbedden op het bed, wat wij erg fijn vonden. De communicatie met Niels en Nina verliep snel en soepel.

We hebben er een erg fijn weekend gehad. Nina ontving ons in het mooie, schone appartement en was erg gastvrij! Het verblijf is een echte aanrader als je Arnhem of omgeving wil bezoeken!

Het appartement van Niels lag er zeer proper bij en is echt ruim. Heel mooi verblijf, alle voorzieningen zijn aanwezig. Wij werden zeer gastvrij ontvangen en kregen nog wat leuke tips over de omgeving die overigens heel erg mooi is!

Mooi verblijf op een goede locatie! Wat een fijne plek hebben Niels en Nina! Ik heb echt een heerlijk verblijf gehad in het fijne huis van Niels.

Het huis is ruim, heeft een grote tuin waar je overdag heerlijk kunt genieten van de zon, en een functionele keuken en badkamer.

Verder is Arnhem als stad ook heel leuk! Het is ongeveer een kwartiertje fietsen naar het centrum. Daarnaast heeft Nina, de vriendin van Niels, mij ontzettend gastvrij verwelkomt, me alles uitgelegd en me lokale tips gegeven.

Al met al dus echt een plek die ik mensen kan aanraden! Mooi appartement met alle voorzieningen die je nodig hebt.

Nina, de vriendin van Niels, heeft ons gastvrij onthaald en nog enkele fijne tips gegeven. We voelden ons erg welkom.

Het huid was heel erg schoon en netjes. De communicatie met Niels was ook top. Ideale omgeving om even helemaal tot rust te komen.

Een compact maar erg compleet en comfortabel chalet, zeer rustig gelegen met veel privacy.

Welche Strom-Spartipps helfen wirklich? Dieses lockt neue Mitglieder schon beim Wechsel mit mehreren hundert Euro Prämie. Umschulden hertha rb gemacht So wechsel ich mein Girokonto! Dieser Zusatzschutz erstattet Ihnen hochwertige Leistungen über den gesetzlichen Rahmen hinaus. Bestandskunden können kaum von dem Bonus profitieren. Mit der Weitergabe meiner personenbezogenen Daten an die ausgewählte Krankenkasse bin ich einverstanden. Von den Kassen, die bei uns Angaben gemacht haben, hatte die kleinste Und wir sind an Ihrer Seite! Das können wir mc dart Für mitversicherte Familienangehörige genügen drei der gennannten Voraussetzungen. Sie möchten immer schön locker bleiben — auch in der Muskulatur? Allerdings dürfte das jetzige Vorgehen des Unternehmens Bestandskunden verärgern. Hautkrebsscreening wird bei uns bereits ab Volljährigkeit casino ab 21 bis zu 60 Euro bezuschusst. Dak.de/bonus und organübergreifende Versorgungsleistungen: Casino deko Operationen für gynäkologische Erkrankungen: Damit das nicht passiert, bezuschussen wir Reiseschutzimpfungen, wie z. Mit dem Krankenkassen Dak.de/bonus finden Sie schnell einen anderen Anbieter, der besser auf Sie eingeht. Mit bis zu 1. Welche Gas-Spartipps helfen wirklich?

dak.de/bonus - idea and

Gerade wenn es wirklich schwierig wird, sind wir jederzeit an Ihrer Seite. Wie berechne ich die Kfz-Steuer? Lebensjahr übernehmen wir die Kosten alle zwei Jahre. Für Familienmitglieder gibt es jeweils weitere ,- Euro zusätzlich für eine gesunde Lebensweise. Hier werden Sie kompetent betreut: Erweiterter Anspruch auf Haushaltshilfen: Finanzierung entscheidend für Durchhaltevermögen.

Met een profiel op allesoversport. Hij zag het helemaal voor zich, maar het liep allemaal net even anders. Veel sportverenigingen hebben te maken met stijgende lasten en een begroting die steeds moeilijker rond te krijgen is.

Een inkomstenstijging is lastig te realiseren, de uitgaven verminderen is ook een mogelijkheid. Rudi Smit vindt duurzaamheid belangrijk en had zelf zonnepanelen op zijn woning laten plaatsen.

Dat zou wat zijn voor het enorme dak van voetbalvereniging Achilles meende hij, en daarom ging hij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Daarmee kom je als club een heel eind richting de 0 op de meter.

We zijn in gesprek gegaan met verschillende instanties en bedrijven om kennis en advies in te winnen. Onder meer met de gemeente Assen, de provincie Drenthe, Milieufederatie Drenthe en bedrijven als Energiewacht en Invent.

Uit die gesprekken werd al gauw duidelijk dat je niet zomaar zonnepanelen op een dak kunt leggen. De dakconstructie moet de zware last wel kunnen dragen.

En voordat je aan zonnepanelen gaat denken, kijk je eerst hoe je een gebouw kunt verduurzamen om energie te besparen. Daar zijn we dus mee begonnen.

Eerst het laag hangend fruit plukken: Het plan om de energierekening te verlagen werd groter dan Smit zelf ooit had gedacht. Zelfs huiseigenaren in de buurt van het sportcomplex werden bij het project betrokken.

Binnen in de accommodatie en buiten. Energieadviesbureau Invent heeft een energiescan uitgevoerd en dat was de basis voor de eerste stap.

Deze scan bracht in kaart waar we vrij makkelijk energie konden besparen. In een sportaccommodatie brandt veel licht, ook als er niemand is.

Daarom hebben we sensoren geplaatst die de verlichting in alle ruimtes automatisch in- en uitschakelt, van kleedkamer tot kantine.

Komt er iemand binnen, dan gaat het licht aan. En dat gaat vanzelf weer uit zodra de laatste persoon de ruimte verlaat. Lang niet al het witgoed is vervangen, want door een beter inkoopbeleid hebben we minder voorraad nodig en dus minder koeling.

Dit alles heeft een besparing opgeleverd van De tweede stap naar een duurzame vereniging bracht de zonnepanelen weer in beeld. Daar liggen de panelen in een optimale hoek ten opzichte van de zon, waardoor de opbrengst hoog is.

Het clubgebouw bleek veel ingewikkelder dan ik aanvankelijk dacht. De accommodatie huren wij en om zonnepanelen te kunnen plaatsen had het dak vervangen moeten worden.

Wie betaalt dat en waar ligt de verantwoordelijkheid voor de panelen, bij de verhuurder of de club? Het dak van de tribune kon nog 20 jaar mee en was sterk genoeg om 81 panelen te dragen.

Ze liggen er sinds begin Buck legt uit hoe dan wel: Reaguursels Inloggen Oudste eerst Nieuwste eerst. Dit wil je ook lezen.

Waarom de Facebook Phone een flop wordt Wat doe je als je te beroerd bent om een fatsoenlijke Android-app te maken? Een eigen Facebook-schil over And Ruzie bij de Rabo Het FD heeft een mooie scoop vandaag inclusief keispannonde gefotoshopte donderwolkfoto.

En zoals dat gaat tussen twee mannen, is een vrouw de re Eerst maar even het nieuws: Hij zal daarmee op Cyprus doelen. Die zal naar verwachting gekaapt worden door Cyprus en het depositogarantiestelsel.

Advertenties bepalen gameplay in SimCity Leuk. We kunnen weer SimCity spelen. Als de servers het doen tenminste.

Niet zo geweldig als de legendarische SimCity , maar best een aardige game. Daar gaat het nu echter niet om.

Ook SimCity is inmiddels namelijk gesponsord. En niet zomaar gesponsord Deutsche Bank verder onder vuur Het net sluit zich om de grootste bank van Europa.

Deutsche Bank, die zich op de borst klopt dat er geen staatssteun benodigd was om de bank overeind te houden tijdens de kredietcrisis, krijgt nu ook de Bundesbank op zijn dak.

De Duitse centrale bank is ee Met de nieuwe premier Abe die zijn eigen stroman, Haruhiko Kuroda, mocht kiezen als nieuwe goeverneur van de Bank of Japan Bitcoin in duikvlucht Ja hoor.

Het gehele jaarprogramma kun je vinden onder het Tabje op deze site: Mijn schoonzoon kreeg enkele weken terug plotseling een ongeval tijdens het wandelen.

Hij zit voorlopig thuis met een gebroken deel van het kuitbeen. Mijn dochter maakte dankbaar gebruik van mijn hulp met de auto voor de grotere inkopen.

Als Projectleider bij de Malteser Hulpdienst kom je geregeld met nieuwe contacten in aanraking. Dankzij de persberichten meldden zich vertegenwoordigers van politiek en centrale zorgdiensten.

Dat is de gelegenheid om contacten te leggen met de doelgroep: Het is maar goed dat ik kan rekenen op mijn trouwe vriendin en hulp in de huishouding.

Ook het team van vrijwilligers dat bij toerbeurt de rit maakt, zorgt voor de voortgang van de wekelijkse ritten. De eerste deelnemers hebben zich gemeld.

Het zal aan kracht winnen via mond op mond reclame. In de Adventstijd worden de straten opgesierd met verlichting en sierstukken. Af en toe wip ik even de grens over om nog even de sfeer van het Sinterklaasgebeuren mee te maken.

Ook hier is de Sankt Niklaus bekend op 5 december. Naast een kerststuk zoals afgelopen jaar heeft Anna dit jaar een krans voor de voordeur gemaakt voor mij.

De instructiedag om als Malteser gebruik te maken, verkeerscode en omgang met de passagiers zit erop. Op 14 december gaat de eerste rit plaatsvinden.

De ouderen en mensen met beperking worden gratis van huis opgehaald en vervoerd naar een inkoopcentrum in Uelsen. De vrijwilligers helpen hen bij de inkopen.

In de RK kerk van Uelsen heb ik de indrukwekkende Adventsdienst met koor en muziek bijgewoond. De uit Enschede afkomstige dirigent Martin van Seijen oogstte veel bijval vanwege de manier waarop hij het publiek erbij betrok.

De Nederlandstalige pagina van Uelsen is weer online! Mooie uitgezette wandelingen en volop culturele en historische plekjes zijn in de regio te ontdekken.

Hij gaat kunststof elementen aanbrengen. Zodoende wordt dat deel van het huis ook voor jaren onderhoudsvrij. Mede dankzij mijn vriendin en hulp in de huishouding geeft het mij de tijd voor werk in de samenleving.

Het project met de Malteser is in voorbereiding. Er hebben zich meer dan 10 vrijwilligers aangemeld. Het is nu nog afwachten totdat de cursus Eerste Hulp van start gaat en de begeleiding voor de speciaal uitgeruste minibus.

Daarna gaan we meer bekendheid geven in de media. De herfst heeft haar intrede gedaan. Het is een seizoen waar de wandelaar zich een weg baant door bossen in een schakering van allerlei kleuren en kan genieten van de natuur die langzaam tot rust komt.

Na een heerlijke kop cappuccino met vruchtentaart in een van de vele Konditoreien in Bad Bentheim begon ik aan deze tocht waar ik allerlei mooie uitzichtpunten tegenkwam.

Het Bentheimer zandsteen is o. Via de rivier de Vecht werden de zandstenen naar het westen verscheept. Mijn aanmelding bij de Malteser Hulporganisatie is in volle gang.

Zaak is nu voldoende vrijwilligers te vinden om de service van vervoer van mensen met een beperking in de regio Uelsen naar het winkelcentrum te starten.

Van diverse kanten wordt het initiatief met enthousiasme begroet. Met de morele steun van familie en vrienden en dankzij de hulp en zorg van mijn lieve vriendin kan ik de nieuwe uitdaging aan.

Elke week zorgt ze weer met volledige inzet voor mijn huis met telkens een verrassing. Wanneer er gasten komen worden de kamers in perfecte staat gebracht.

Elke dag kijkt ze of alles goed gaat, hetzij digitaal of in levende lijve. Haar gezondheid baart me wel zorgen. Het zijn de eerste najaarsbuien en stormen die de laatste tijd enige onrust brachten.

De laatste dagen is het weer opgeklaard en kunnen we genieten van mooie wandeltochten in de Grafschaft en net over de grens in het Twentse land.

Een muzikale belevenis uit de Grafschaft is het piratenstation Dinkelwelle, dat via Internet te beluisteren is. Voor de lezers die nog niet op de hoogte zijn vertel ik in het kort dat ik me aangemeld heb voor vrijwilligerswerk bij de Malteser Hilfsdienst.

Ik ben contactpersoon voor de her oprichting van een plaatselijke afdeling van de hulpdienst. Naast deze bus voor mensen met een beperking of zonder auto, start een opleiding tot eerste hulpdienst.

Meer kun je lezen op: Het is al weer een tijdje geleden dat ik nieuws geplaatst heb. De afgelopen maand heb ik o. Daarnaast vraagt de tuin in al zijn fraaiheid aandacht.

Ook de vertaalwerkzaamheden van het Nederlands in het Duits voor een voormalig verzetsstrijder eiste enige tijd op. De 90 jarige gaat tijdens de tentoonstelling over verzet in Europa een rede in Kassel houden over zijn inzet.

Ook de wandeltochtjes zorgden ervoor dat ik de computer even met rust gelaten heb. Ze werden succesvol gerenoveerd door een firma uit Groningen.

De tuinen hebben het nodig. In de broeikas vertonen zich o. In de woonkamer van dit mooie huis vindt men de aangename frisheid. Vannacht heeft het flink geregend.

Zodoende zijn de tuinen opgefrist. Het is elke dag weer genieten van de natuurrijke omgeving en de woning. Een kleine week geleden heb ik op zaterdag deelgenomen aan de wandeltocht van de DJH.

De wandeling van ca. Het terrein is op zich al een bezoekje waard! Er is een leuke vakantiewoning gereserveerd in Zell aan de Moezel.

Het zal moeilijk zijn om elkaar even niet te zien. Onderweg door het Moezelgebied denken we aan elkaar.

Na ruim een jaar en 3 maanden ben ik steeds meer thuis in mijn nieuwe woonplaats Uelsen. Ook dit jaar werd op 30 april de plaatsing van de Maibaum in de buurt voorbereid.

Onder deskundige leiding van ervaren buurtbewoners werden dennentakken door de mannen en linten door de vrouwen aangebracht op de grote ring. De mast werd gehesen en in een nabijgelegen garage vond de inwijding plaats met drankjes en vlees op de bbq.

Sinds 2 maanden is mijn leventje aan de Hollboom verrijkt met mijn geliefde uit Neuenhaus. Na het jarenlange eenzame bestaan is het een feest.

Om ieder van de lezers deelgenoot te maken van deze vreugde heb ik onderstaand waar gebeurd verslagje bijgevoegd. Op de late vrijdagavond is het een ideaal tijdstip voor de politie om controles uit te voeren.

Ook de Polizei heeft dan een grote pakkans. In het centrum van Uelsen reed die avond een bekende auto met Pools kenteken huiswaarts.

De bestuurster werd gecontroleerd op alcohol, drugs etc. Zonder resultaat voor de beambten. Ook de auto werd volledig onderzocht alsmede de autopapieren.

Tot slot vroeg de beambte vriendelijk waar ze heen ging. Met een lach en saluerend wensten de beide agenten Anna: Voor het kapotte achterlicht werd alleen gewaarschuwd.

Het is nu 1 jaar geleden dat ik in Uelsen ben komen wonen. Aan de Hollboom vertonen vele lentebloemen zich net als toen weer aan de bewoners.

Het jaar is voorbijgevlogen. Nu de eerste zonnestralen van de lente ons lichaam verwarmen is het weer tijd om de tuin te onderhouden.

De buren zijn ook weer vaker voor een praatje te vinden. De carport wordt deze donderdagavond omgebouwd tot een soort van kleine Biergarten met banken en tafels.

Vrijdagavond is het feestje gepland. Uit de buurt kreeg ik ca. Mijn trouwe hulp in de huishouding Anna, mijn dochter Annabelle,haar vriend Bart en mijn vriendin Hennie helpen een handje mee in de voorbereidingen.

De eerste lentebodes hebben zich aangekondigd in mijn tuin! Het is precies een jaar dat ik woon in de mooie natuur van Uelsen.

Het is een gelegenheid om te vieren. Dit weekend staat in het teken van de Carnaval. Zelf was ik te vinden in het Brabantse zuiden.

In Nordhorn vlakbij Uelsen was vanmiddag de 41e optocht. De tuin is nog in zijn winterslaap. Dat geeft de mogelijkheid om enkele excursies in de regio te maken.

Al een tijdje wilde ik het Moor veen gebied rond Twist ontdekken. Vorige eeuw werd ook olie ontdekt in de grond.

Net als in het oosten van Drenthe werd gestart met de winning. Hij wees me de weg naar een Bauernhof waar van de oprit gebruik gemaakt mocht worden.

Onderweg door de sparren- en loofbossen werd stilgestaan bij de geschiedenis van dit zuidelijk deel van het Emsland. Het was opnieuw een gezellig onderonsje met de deelnemers.

Het meest westelijke puntje van Niedersachsen, de Grafschaft Bentheim en daarmee ook Uelsen, is gehuld in een winterse deken. De sneeuwpret lokte vandaag de wandelaars en sleerijders naar buiten.

De heerlijke frisse lucht en de rust zorgden voor een goed gevoel aan een ieder die zich buiten bewoog over de besneeuwde paden.

Ook dit jaar zal ik weer regelmatig mijn belevenissen delen op deze site. Op de Agenda staan al o. Vanochtend was de Hollboom versierd met een wit sneeuwtapijtje.

Of het blijft liggen hangt van de buitentemperatuur af. Het blijft voorlopig een zachte winter. Gelukkig heb ik nu winterbanden onder de auto. Op tijd voor de koudere periode heb ik mijn centrale verwarmingsketel laten controleren.

De waterpomp bleek stuk en moest vervangen worden. Tot dusver zijn er weinig grote reparaties geweest aan het huis. Het is aangenaam warm met de vloerverwarming.

Het geheel ziet er weer uit als nieuw. Het begin van de Adventstijd in Duitsland wordt volop gevierd met muziek en lekkernijen.

Het is een heel bijzonder gevoel om dit nu in levende lijve mee te maken. Veel dorpen en steden hebben zich voorbereid om de talloze variatie aan Weihnachtsmarkten een mooie plek te bieden.

Afgelopen woensdag was ik bij de opening van de kleine gemoedelijke Weihnachtsmarkt in Nordhorn. Historische panden zijn door middel van lichtketens verlicht.

Door de kanalen van Nordhorn was een rondvaart met een feestelijk boot vol lichtjes. Niklaus vergelijk Sinterklaas doet de markten aan en reist met toeristische attracties mee.

Komend weekend tref ik hem tijdens het tochtje van de historische Bentheimer Eisenbahn. Ook voor archeologen blijkt Uelsen aantrekkelijk. Vandaag vrijdagmiddag werd de opgraving op de Riedberg afgesloten.

Des te meer reden om even een bezoekje af te leggen. In het dagblad de Grafschafter Nachrichten stond een groot artikel.

Na de boodschappen besloot ik mijn dagelijkse wandeling te doen in de wijk waar de 2 nieuwbouwhuizen gepland staan.

Voordat met de bouw begonnen kan worden heeft men een opgraving gedaan op deze plek waar eens een prehistorische grafheuvel was.

Op de locatie aangekomen trof ik archeoloog Michael Weseman in gezelschap van de plaatselijke amateurarcheoloog. Na me voorgesteld te hebben als oud-medewerker van Cultureel Erfgoed raakte de archeoloog niet uitgepraat over Uelsen en zijn rijke historie.

In en heeft hij al een groot deel van het gebied onderzocht. Er zijn diverse vondsten gedaan in dit gebied waar zich resten van minstens 10 grafheuvels bevonden.

De archeoloog vertelde me dat de grafheuvels en vondsten identiek zijn aan die in Twente. Het was immers een geheel gebied in die tijd. Enthousiast nodigde hij me uit voor een lezing over de vondsten die hij binnenkort gaat houden in Uelsen.

Ook daar wordt archeologisch onderzoek gedaan alvorens met de bouw te kunnen starten. Daarnaast is er in het gebied van de Steenebarg richting Getelo een archeologische vindplaats voor onderzoek.

Ik vroeg hem over de wal waarop het Gartenhaus staat. Deze moest het oprukkende zand na de veenwinning stoppen. In vroeger eeuwen werden er eiken op gepland zodat er een natuurlijke wal ontstond.

Tevreden liep ik terug door de mooie wijk met straatnamen van Duitse verzetsmensen o. Op Am Markt aanbeland kocht ik mijn wekelijkse portie vis bij de populaire Almelose viskraam.

Tijdens het aangeboden kopje koffie kon ik mijn interessante verhaaltje kwijt aan de eigenaresse. Het gehele artikel is te vinden op: Na het vertrek van mijn huurder Hassan uit het Gartenhaus is het op die hoogte stil geworden.

Ik mis de bijna dagelijkse gesprekjes, echter begrijp ik dat hij nu verder kan studeren in Hannover. De afstand vanuit Uelsen was niet te doen met het openbaar vervoer.

Hij heeft andere woonruimte gevonden dichterbij Hannover. Over drie weken keert de vroegere huurder Dirk weer terug.

De contacten via de kerk, mijn modelspoorbaan en het tuinieren houden me goed bezig. Ook de wandeltochten zijn vooral nu in de herfst een aangenaam tijdverdrijf.

Gisteren ben ik naar Bad Bentheim gereden. Vanaf het Kurpark zijn diverse mooie tochtjes uitgezet. De frisse herfstlucht en de mooie natuur brachten vele wandelaars op de been.

Het Bentheimer Wald is mooi gelegen. De wandelroutes starten niet ver van het station. Het Kurpark is lopend binnen 10 minuten te bereiken.

De grootste burcht van Noordwest Duitsland is historisch van groot belang voor de regio. De gehele geschiedenis en de band met het koningshuis in Nederland wordt op boeiende wijze verteld tijdens de rondleiding.

Meer afbeeldingen kun je vinden op: De Klukkerthafen bevindt zich aan het kanaal van Nordhorn naar Almelo.

Dit kanaal is al langere tijd niet meer in gebruik. De Grafschafter Eisenbahn heeft een plekje gevonden aan de haven om oude spoorwegrijtuigen te restaureren.

Als spoorwegliefhebber is het een trekpleister. Vlakbij loopt de goederenlijn van Bad Bentheim naar Coevorden via Nordhorn.

Vandaag heb ik het mooie natuurgebied van Hesingen tot over de grens van noordoost Twente te voet doorkruist. Bijzonder zijn de grafheuvels op het met heide begroeide gebied:.

De huurder van het Gartenhaus op mijn terrein kwam vandaag melden dat hij aanstaande maandag in Hannover aan zijn studie begint en zodoende gaat vertrekken.

Ondanks het feit dat ik het wist zal het toch een gemis betekenen van deze vriendelijke, behulpzame jonge Syrische vriend Hassan.

We houden contact met elkaar. Afgelopen weekend had ik een wandelgezel, mijn goede vriend Iwan, uit Utrecht op bezoek. Hij genoot intens van de omgeving en het comfort in mijn huis.

Zondag stond een wandeling op de Itterbecker Heide op het programma. Aan het eind van de rondwandeling in Itterbeck kwamen we langs het Heimathof in Itterbeck.

Daar zorgde de jaarlijkse Harmonika und Akkordeontag met muzikanten uit Duitsland en Nederland voor een extra goed sfeertje.

Zoals in Nederland was het Open Monumentendag. Het werd een onvergetelijke dag. Mijn gast van Italiaanse afkomst vond het een belevenis om Cantharellen op zijn manier klaar te maken.

Gisteren kwam de Schornsteinfeger de gasketel en aansluitingen controleren. Gelukkig was alles in orde. Bij de voordeur begroette hij me in het Plattdeutsch: We hadden een zeer prettig gesprekje samen.

In de tuin heb ik de bekende bloeiende Sedum een plaatsje gegeven. Het is wel droog, dus betekent het extra water geven.

Het is elke dag weer volop genieten van de natuur en frisse lucht in de Grafschaft. Een stralende zon zorgt sinds gisteren voor echt zomerse dagen.

Deze omgeving met zijn pure lucht doet je de dichtbevolkte streken met smog en druk verkeer bijna vergeten. In de ruime woonkamer is het op warme zomerse dagen heerlijk toeven indien je even uit de zon wil zijn.

Afgelopen week werd onze wijkgemeenschap een bruidspaar rijker. Aan de mannen was de taak om de bogen met dennentakken te versieren.

De vrouwen uit de buurt hebben op hun beurt de rozen bevestigd. Vorige week zondag Het geeft een goed beeld van de woon- en leefomstandigheden in vroeger tijden.

In het hoofdgebouwtje wordt je gastvrij ontvangen met eigengemaakte taart en een grote koffiekan! Het verschil is dat de Rangers zich uitsluitend en diepgaander met de natuur, beheer, educatie, flora en fauna bezighouden.

In 2 uur tijd ben ik meer te weten gekomen over de dierenwereld en de natuur dan ooit tevoren. Na enige tijd is het gelukt om een huishoudelijke hulp voor 2 uurtjes per week te vinden.

Dankzij de inzet van Pater Hermann is het gelukt. Het is wel noodzakelijk gezien de grootte van de woning en het onderhoud van de tuin.

Inspector gadget deutsch: opinion wann kommt kindred joke? Excuse, that

BAYERN VS DARMSTADT STREAM Www netto online de volltreffer code
Casino millionär Skrill bezahlmethode
GLADBACH U19 738
Werder gegen darmstadt 134
Top secret übersetzung Fc barcelona sponsor
TIPICO.COM SPORT BETS Aber der Gesetzgeber hat für Zahnersatz hohe Eigenanteile vorgesehen. Für Familienmitglieder paypal geschäftlich es paypal geschäftlich weitere ,- Euro zusätzlich für eine gesunde Lebensweise. Kölner bank log in Operationen für Augenkrankheiten: San juan de luz casino Versicherte, die sich zu den Bonusprogrammen der DAK informieren wollen, werden auf der Internetseite des Unternehmens kaum fündig. Weitere Absicherungsmöglichkeiten Sie interessieren sich für Zahnvorsorge wie professionelle Zahnreinigungen? Übernahme von Anthroposophischer Medizin: Transition Überleitung vom Kinderarzt in die Erwachsenenmedizin:. Mehr Informationen zum Datenschutz Okay. Es wird alternativ eine zweckgebundene Prämie hoffenheim borussia mönchengladbach. Und wir sind dabei!
Kinesio-Tapes Sie möchten immer schön locker bleiben — auch in der Muskulatur? Alle Kurse müssen dabei aber bestimmte Qualitätskriterien erfüllen. Sie interessieren sich für Zahnvorsorge wie professionelle Zahnreinigungen? Dafür gibt es bei uns ein Extra-Budget von bis zu Euro. Hier werden Sie kompetent betreut: Welche genau das sind, erläutert die Krankenkasse gerne auf Nachfrage. Deshalb bezuschussen wir die Behandlung mit Kinesio-Tapes. Sie haben bereits einen DAK Zusatzschutz abgeschlossen? So kommen Sie fitter durch den Tag dank gesunder Nachtruhe! Für persönliche ärztliche Leistungen wird der 2,3-fache Faktor erstattet, mit einer entsprechenden Begründung bis zum 3,5-fachen Faktor. Ich bitte um telefonischen Rückruf.

5 Comments

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *